Doel


Stichting Randolph Fellowship is een organisatie van jongeren voor jongeren. De Fellowship heeft ten doel de herinnering van Randolph Sandkuyl levend te houden door vanuit zijn naam bedeelde en minder bedeelde jongeren aan elkaar te verbinden met als doel elkaar te versterken, door wederzijds begrip en coaching.

posted on: 28 July 16

Drie dagen in de bossen zonder wifi

Home » Alle berichten » Drie dagen in de bossen zonder wifi

Op 29 mei was de aftrap van het eerste Randolph Fellowship Kamp in 2016. Deze keer was het Waterlant College IJdoorn uit Amsterdam-Noord aan de beurt.

’s Middags vertrokken we met de leiding op eigen houtje naar het mooie kampterrein van de Buitenjan in Veldhoven. We hadden enorm veel vertrouwen in de weergoden deze dagen, maar dat mocht helaas niet baten. De juiste maatregelen werden natuurlijk getroffen om ook dit kamp weer vlekkeloos, soepel en goed te laten verlopen.

Zondag was ook meteen de laatste dag voor de leiding om elkaar goed te leren kennen, want op het moment dat Loetje met de wekker in de gang iedereen uit bed stond te zingen, stond alles in teken van de kinderen uit Amsterdam.

Geen wifi

Tijdens de kennismaking met de school (die een paar weken eerder plaatsvond) merkten we stiekem al dat de kinderen wat minder stonden te springen om op een kamp te gaan. Daar kwam nog eens bij dat de bossen in Noord-Brabant een van de weinige bossen in Nederland zijn waar geen wifi is. Voor de leiding mocht dit de pret absoluut niet drukken, nieuwe uitdagingen betekent namelijk nieuwe doelstellingen. Daarom kwam de leiding met het motto: één team, één taak. Door de afwezige wifi was het meteen ons uitgesproken doel om de woorden Snapchat, Instagram en Facebook weg te vagen uit de vocabulaire van onze nieuwe vrienden, waarvan we echt nog heel weinig wisten.

Oud Hollandse spellen en de Pepsitheek

Terug naar het kamp. Dag 1 stond in het teken van aftasten, een teamband creëren en heel veel lol maken, regen of geen regen. Er werden teams gemaakt van ongeveer vijf kinderen met twee groepsleiders. De groepen kregen witte shirts en konden hier met verf en stift een mooi teamshirt van maken. Het doel van deze groepen was om de competitie in teamverband met elkaar aan te gaan en zo een leuke manier van onderlinge strijd op gang te krijgen, natuurlijk zonder dat er ongelukken gebeuren. Eenmaal teams gemaakt konden we beginnen met de eerste spellen.

Naast dat er lekker veel gevoetbald werd, hebben de kinderen ook kennis gemaakt met het Oud Hollandse spel genaamd sjoelen. Terwijl onze keukenprinsessen bezig waren met een lekkere lunch kregen de kinderen wat vrije tijd zodat we met de leiding de eerste paar uur konden evalueren. Het ging erg goed en er werd een taakverdeling gemaakt voor de avond want er stond een mooie avondprogramma te wachten in de enige echte Pepsitheek.

De disco-avond bestond uit het raden van liedjes en het wagen van wat dansjes. De kinderen waren werkelijk uitgeteld. We kregen van een aantal kinderen de vraag of ze alsjeblieft al mochten gaan slapen. Dit hadden we van tevoren echt nooit gedacht. Na het nodige gekeet van de kinderen die een colaatje te veel op hadden, zat de eerste dag er dan toch echt op en konden we ons allemaal gaan opladen voor nog een dag vol verassingen.

Springen en klimmen

Dag 2 begon met een gezamenlijk ontbijt. Na dit lekkere ontbijt hadden Michiel en Arthur voor een mooie sport-en-spel-ochtend gezorgd. Er stond een spannend gevaarte op de kinderen te wachten. De twee jongens hadden ons ‘de Ferrari onder de springkussens’ beloofd en ik moet eerlijk toegeven, hier was niks over gelogen. Een hele ochtend zijn de kinderen druk in de weer geweest met een estafette, het nodige gespring en natuurlijk ook weer voetbal. We merkten op deze tweede dag dat er echt een band aan het ontstaan was tussen de leiding en de kinderen. Er werd onderling veel gelachen en hier aan terugdenkend hebben we toch wel heel wat mooie momenten gedeeld met de kinderen.

In de middag ging het dan eindelijk gebeuren, we gingen klimmen! Onder leiding van Justin namen we de kinderen mee naar Klimrijk Brabant. Niemand had nog nooit zo hoog in bomen gehangen en daardoor was het voor een aantal kinderen erg spannend. Er waren ook kinderen die echt niet omhoog wilden gaan, maar zelfs deze kinderen waren aan het eind van de activiteit teleurgesteld dat we weer terug moesten gaan. “Meneer, dit was echt vet man!”

“Ik ben heus niet bang”

In de avond van dag 2 stond er een enge spooktocht op het programma. De tocht was zó goed voorbereid dat er een dame van de leiding het bos niet in durfde te gaan. Het beloofde erg spannend te worden. Er was een auto verstopt in de bosjes en op het moment dat de groepen langsliepen werden de lampen aangeslingerd en werd er goed gedrukt op de claxon. Roel en Justin stonden met een panty over het hoofd in de bosjes tegenover de auto en Arthur en Martijn lagen verstopt aan de rand van het bos. Een erg koude kermis voor de stoere kinderen die het bos in liepen met teksten zoals: “Ik ben echt nooit bang” en “Ik zie altijd alles ver van tevoren”. Haha, de kinderen hadden weer een lange spannende dag gehad en het was weer tijd om naar bed te gaan.

De laatste ochtend werd er nog gezellig samen ontbeten en kwam er een fotograaf om alles even vast te leggen. De kinderen moesten de bus in, zowel de leiding als de kinderen waren op. Er werd afscheid genomen en weer veel gelachen. Toch raar om te bedenken dat de kans erg klein is dat de kinderen waar je heel intensief een band mee hebt opgebouwd, je nog eens gaat zien. Wij als leiding vonden het erg geslaagd en gezellig!

Martijn Lasonder

 

email

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Media

Over ons

In 2006 komt Randolph Sandkuyl, toen 21 jaar, door een ongelukkige val op Sri Lanka om het leven. Ter nagedachtenis van hun zoon hebben de ouders van Randolph, Randolph Fellowship opgericht. Na een project in Sri Lanka richten we ons sinds het najaar van 2012 op het realiseren van vakantiekampen in Nederland. De kampen zijn bedoeld voor jongeren uit een sociaal en/of economische achtergestelde situatie en worden georganiseerd door studenten. Tijdens het kamp is alles gericht op het hebben van plezier en het opbouwen van vertrouwen. In de dagen voorafgaande het kamp en na het kamp zullen student en jongeren zich samen richten op ontwikkeling. Dit kan op verschillende manier plaatsvinden waarbij de behoeftes van de jongeren centraal staan.

Randolph Fellowship is een stichting van jongeren voor jongeren.