Doel


Stichting Randolph Fellowship is een organisatie van jongeren voor jongeren. De Fellowship heeft ten doel de herinnering van Randolph Sandkuyl levend te houden door vanuit zijn naam bedeelde en minder bedeelde jongeren aan elkaar te verbinden met als doel elkaar te versterken, door wederzijds begrip en coaching.

posted on: 25 October 16

Randolph Fellowship Kamp te Nijhuizum

Home » Alle berichten » Randolph Fellowship Kamp te Nijhuizum

(inderdaad, dat dorp van de beroemde Monnikenburenmolen)

Op dinsdag 27 september was het zover, het vierde RF-kamp begon al voor de leiding. Uiteindelijk was iedereen rond tien uur ‘s avonds uit alle windstreken van Nederland neergestreken bij de Boerderij van Jelte, de man die zo vriendelijk was om zijn prachtige groepsaccommodatie aan ons te verhuren. In de avond zorgde de leiding dat alles klaar stond voor de kids van het Mundus College te Amsterdam, want die zouden de volgende ochtend al om elf 11 door buschauffeur Cor worden afgezet. Alles stond op tijd klaar, wij hadden er ongelofelijk veel zin in!

Op woensdagochtend stapte de leiding vol goede moed uit de riante stapelbedden en iedereen begon direct met het maken van de lunch die genuttigd zou worden bij aankomst van de kinderen. Alles stond op tijd klaar, wij hadden er ongelofelijk veel zin in!

High fives en dabs

En ja hoor, om klokslag 11:00 uur zagen wij een luid claxonnerende bus vol met enthousiaste en stiekem ook een beetje zenuwachtige kinderen komen aan rijden. Met een grote glimlach op zijn gezicht liet Cor de deur opengaan en stormden er 38 kinderen op de leiding af! Na veel high-fives en dabs bij de kennismaking mochten de kinderen hun tas uit het laadruim halen om in de slaapzalen leggen.

Nadat alle jongens die stiekem hun spullen in de meisjeszaal hadden gelegd uiteindelijk toch in de jongenszaal waren geïnstalleerd, konden we allemaal aan de lunch beginnen. Tijdens deze lunch werd de kinderen verteld hoe de komende drie dagen eruit zouden zien en werd er nog een goed voorstelrondje gedaan. Toen de lunch en het voorstellen de rug was, konden we beginnen met de echte lol. De kinderen werden in groepjes van acht en één leider ingedeeld; deze groepen zouden de komende dagen tegen elkaar gaan strijden bij de spelletjes en quizzen.

Bij de eerste groepsopdracht moest iedereen met zijn groepje een goede teamnaam en yell bedenken en een mooie teamvlag te maken. Met veel verf, stiften en creativiteit gingen de kinderen aan de slag. De mooiste vlaggen werden geknutseld en de meest luidruchtige yell werd tot in de perfectie geoefend.

Oud Hollandse Spelletjes

Gewapend met de vlag van je eigen team kwamen vervolgens de “Olympische Spelen” aan bod. Met je eigen team moest iedereen langs verschillende Oud Hollandse spelletjes zoals koekhappen en spijkerpoepen. Hier kwamen veel kinderen toch wel tot de conclusie dat Nederland er maar een paar vreemde gebruiken op na houdt. Na het zien van een aantal leiders die het koekhappen uitprobeerden geef ik de kinderen groot gelijk! Dit lange en vooral fysiek zware programma had gezorgd voor een hoop rammelende maagjes, dus we gingen snel met iedereen aan tafel voor het avondmaal.

Alle kinderen waren na de ruime maaltijd wel even toe aan wat tijd om rustig uit te buiken en ze moesten natuurlijk ook hun Snapchat Story weer een kleine update geven, dus was er na het eten even een uurtje om lekker te chillen. Maar wat de kinderen niet wisten was, dat terwijl zij boven zaten, de leiding ondertussen de eetzaal aan het omtoveren was tot een ware discotheek! Bij de opening van de discotheek gilden de meisjes het uit van blijdschap en ze renden direct de dansvloer op. De komende twee uur stonden in het teken van lekkere hitjes, chips, frisdrank en vooral ontzettend goede dansmoves.

Nieuwe moves

De disco was voor de kinderen de gelegenheid om de leiding wat bij te brengen. Meerdere leiders kregen een stoomcursus twerken of shuffelen om er vervolgens erachter te komen dat zij het nooit zo goed zouden doen als deze muzikale en vooral erg ritmische kinderen. Na twee uur onafgebroken dansen was iedereen toch wel erg moe geworden van de lange dag en was het tijd om naar bed te gaan. Het bleef nog een uurtje onrustig op de gangen, maar dat hoort er natuurlijk altijd bij. Rond elf uur was de rust teruggekeerd in Nijhuizum en kon de leiding ook de oogjes gaan sluiten.

Toen de zon net zijn eerste stralen op Nijhuizum liet vallen werden de eerste kinderen alweer wakker om aan de tweede dag van het kamp te beginnen. Door het slechte weer moest deze dag helaas voor een deel binnen worden afgewerkt, maar dat mocht de pret uiteraard niet drukken. Na een stevig ontbijt werden de teams weer bij elkaar geroepen en was het tijd voor het eerste spel. Bij dit spel moesten de kinderen een woord tekenen zonder daarbij te praten, maar er wel voor te zorgen dat het team wist om welk woord het ging. Dit bleek een ongelofelijk succes! De kinderen werden zo competitief dat ze zelfs probeerden de andere groepen af te leiden. Na een uur lang met handen, voeten en stiften voorwerpen uitleggen was de winnaar bekend. Team “FC Fryslân” kwam als winnaar uit de bus en mocht als beloning de koekjes en limonade klaarzetten voor hun klasgenoten!

Verrassing!

En net toen de kinderen dachten dat het allemaal niet beter kon, werd het dat toch!! Ook buiten het weten van een groot deel van de leiding om was er een enorm springkussen in de vorm van een stormbaan gehuurd. De rest van de middag werd dan ook opgevuld met estafettes tussen de teams en de leiding. Een waanzinnig succes! Op het springkussen hebben we ook meteen de waanzinnig gezellige groepsfoto gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen het springkussen werd opgehaald, ging iedereen naar binnen voor een wel verdiende kop thee en de uitleg voor het volgende item op de planning. De gescheiden middag!!!! Waar de jongens eindeloos gingen voetballen, lagen de meisjes heerlijk met de beetjes omhoog op de bank te genieten van een gezichtsmasker en een voetmassage, helemaal lekker. Voordat de kinderen aan het avondeten mochten beginnen werd er nog een mooie wandeling gemaakt door het platteland van Friesland. Deze wandeling werd begeleid door de twee juffen van school die ook mee waren.

Diner bij kaarslicht

De leiding was dus alleen op de boerderij en dus werd de eetzaal in het diepste geheim omgebouwd tot een prachtige gala locatie. Na de wandeling kwam iedereen in zijn mooiste kleren naar beneden om te genieten van een heerlijke maaltijd bij kaarslicht. Na het vijf gangen menu was het tijd voor een heus bal. De tafels gingen aan de kant en wederom gingen de voetjes tot laat in de avond van de vloer. Helaas komt aan alles een einde en dus ook aan deze schitterende avond. Toen iedereen braaf zijn tandjes had gepoetst, was het tijd voor een welverdiende nachtrust.

De volgende ochtend kwam al snel het besef bij iedereen dat het leukste deel van het kamp er alweer op zat. De laatste ochtend kon uitsluitend gebruikt worden om de tassen te pakken en de boerderij op te ruimen. Met toch wel een klein traantje in de ogen maar vol goede moed stapten de kinderen rond twaalf uur weer in de bus bij Cor, die ze weer veilig terug naar Amsterdam bracht.

Wat was het een ontzettend geslaagd en gezellig kamp!!!

Tjeerd Buis

email

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.

Media

Over ons

In 2006 komt Randolph Sandkuyl, toen 21 jaar, door een ongelukkige val op Sri Lanka om het leven. Ter nagedachtenis van hun zoon hebben de ouders van Randolph, Randolph Fellowship opgericht. Na een project in Sri Lanka richten we ons sinds het najaar van 2012 op het realiseren van vakantiekampen in Nederland. De kampen zijn bedoeld voor jongeren uit een sociaal en/of economische achtergestelde situatie en worden georganiseerd door studenten. Tijdens het kamp is alles gericht op het hebben van plezier en het opbouwen van vertrouwen. In de dagen voorafgaande het kamp en na het kamp zullen student en jongeren zich samen richten op ontwikkeling. Dit kan op verschillende manier plaatsvinden waarbij de behoeftes van de jongeren centraal staan.

Randolph Fellowship is een stichting van jongeren voor jongeren.