Doel


Stichting Randolph Fellowship is een organisatie van jongeren voor jongeren. De Fellowship heeft ten doel de herinnering van Randolph Sandkuyl levend te houden door vanuit zijn naam bedeelde en minder bedeelde jongeren aan elkaar te verbinden met als doel elkaar te versterken, door wederzijds begrip en coaching.

posted on: 12 April 18

Het, alweer, 7e Randolph Fellowship kamp!

Home » Alle berichten » Het, alweer, 7e Randolph Fellowship kamp!

Op 4 oktober 2017 was het dan eindelijk zo ver: Het 7e Randolph Fellowship kamp, wederom in samenwerking met het Mundes College Amsterdam, op het kampterrein van Kamp Vierhouten. De ‘hoofd’kampleiding had zich in de maand daarvoor gebogen over hoe ze de invulling van het kamp tijdens de koude oktober dagen zo zonnig mogelijk konden krijgen, met natuurlijk de pijlers wederzijdse versterking, vertrouwen, begrip en coaching in het achterhoofd. Wat bijzonder was dat er dit jaar een groot aantal kinderen mee ging dat recent in Nederland was aangekomen. Deze kinderen spraken nog geen goed Nederlands, sommige zelfs geen woord. Dat was zeker een uitdaging, het was heel leuk om te zien hoe zowel de kinderen als de leiding letterlijk met handen en voeten uit zich verstaanbaar trachtten te maken.

Het is toch intrigerend om te zien dat waar iemand ook vandaan komt, lichaamstaal universeel is. Men leerde elkaar liedjes, woorden werden uitgewisseld en er werd gelachen om elkaars rare klanken. Het was ontroerend te zien dat kinderen van andere nationaliteiten elkaar te hulp schoten als ze er niet uitkwamen, omdat ze elkaar begrepen in hun onbegrip. Het verbroederde. Op dag 1 werden de bedjes uitgeklapt en begonnen we met een lunch. De kinderen waren onder de indruk van de gek verklede kampleiding. We verdeelden hen in teams met twee kampleiders en daar begonnen we met yells oefenen en de uitgedeelde, gekleurde Randolph-teamshirts beschrijven. Altijd weer een schot in de roos. Veel kinderen vonden het maar raar dat ze met markers op hun shirt mochten schrijven. Naarmate de week vorderde groeide het vertrouwen tussen de kinderen en de kampleiding. Steeds kwamen er meer verhalen op tafel, vaak in een 1-op-1 gesprek waarin het moeite kostte je mond niet open te laten vallen bij het horen van de shockerende gebeurtenissen over hun reis naar Nederland of hun thuissituatie op dit moment. Vriendschappen werden gesloten.

Er volgden die dagen flink wat sportrondes en bij het avondeten zaten er veel vermoeide gezichten aan tafel. Toch na het omkleedfestijn voor de disco verschenen de meisjes in prachtige jurken en de mannen met haren strak in de gel. De disco was het summum van de dag, verzoeknummers konden aangevraagd worden bij de DJ en dat gaf een breed scala aan muziek vanuit alle hoeken van de wereld te horen. Men heeft nog nooit zoveel nieuwe moves op een avond geleerd! Aan het eind van het kamp waren de kinderen zo ontspannen dat ze zelf wat aan de brutale kant werden, voor ons een bewijs dat de vonk van vriendschap was overgesprongen en er ruimte was voor een goede sfeer van grappen maken. Het 8e kamp staat alweer op de planning, de nieuwe hoofdkampleiding is inmiddels aangesteld en het kampterrein is geboekt.

Aan de nieuwe leiding: hierbij geef ik het stokje door, heel veel plezier! Aan alle sponsoren: het is ongelofelijk geweldig dat dit door jullie mogelijk gemaakt kan worden. We hebben weer een bus vol blije kinderen zien vertrekken die stuk voor stuk drie leuke dagen konden gebruiken en dat geeft veel energie. Dank!

Namens RF

Francoise Schukking

 

 

 

 

email

Comments are closed.

Media

Over ons

In 2006 komt Randolph Sandkuyl, toen 21 jaar, door een ongelukkige val op Sri Lanka om het leven. Ter nagedachtenis van hun zoon hebben de ouders van Randolph, Randolph Fellowship opgericht. Na een project in Sri Lanka richten we ons sinds het najaar van 2012 op het realiseren van vakantiekampen in Nederland. De kampen zijn bedoeld voor jongeren uit een sociaal en/of economische achtergestelde situatie en worden georganiseerd door studenten. Tijdens het kamp is alles gericht op het hebben van plezier en het opbouwen van vertrouwen. In de dagen voorafgaande het kamp en na het kamp zullen student en jongeren zich samen richten op ontwikkeling. Dit kan op verschillende manier plaatsvinden waarbij de behoeftes van de jongeren centraal staan.

Randolph Fellowship is een stichting van jongeren voor jongeren.