Doel


Stichting Randolph Fellowship is een organisatie van jongeren voor jongeren. De Fellowship heeft ten doel de herinnering van Randolph Sandkuyl levend te houden door vanuit zijn naam bedeelde en minder bedeelde jongeren aan elkaar te verbinden met als doel elkaar te versterken, door wederzijds begrip en coaching.

posted on: 19 February 19

Het pleidooi van Iris (S17) waarom iedereen op RF-kamp moet.

Home » Homepagina » Het pleidooi van Iris (S17) waarom iedereen op RF-kamp moet.

Ik ben vorige week drie dagen met mijn klas op kamp geweest. Door mijn ervaring daar vind ik dat het kamp een leuk uitje is voor de schakelklassen en het moet elk jaar georganiseerd worden. Ik heb hieronder sommige redenen geschreven om mijn mening te ondersteunen.

Verschillende omgeving

Eerst vind ik dat het belangrijk is voor de kinderen om soms in een heel verschillende omgeving te zijn. Het kamp vindt plaats meestal in een bos dus de kinderen kunnen in de natuur zijn en even weg van technologie. Als de kinderen in de natuur zijn, kunnen ze realiseren hoe mooi het leven kan zijn zonder het door het scherm van hun telefoon te zien. Ook krijgen ze een gevoel voor avontuur. Sommige activiteiten en spellen gebeuren buiten dus het zorgt ervoor dat de kinderen een beetje bewegen en even meer actief kunnen zijn.

Zelfstandigheid

Ook op kamp leren de kinderen veel dingen zoals overlevingsvaardigheden, problemen oplossen, en hoe ze voor hunzelf kunnen zorgen. Op kamp zijn de kinderen weg van thuis en leren hoe ze moeten omgaan als ze problemen hebben en hoe ze niet altijd direct naar mama of papa hoeven te gaan zoals ze thuis zouden doen. De kinderen doen aan spelletjes en opdrachten die zorgen dat ze snel en kritisch denken. Een voorbeeld van zo’n spel was de speurtocht. Ze leren ook hoe ze meer zelfstandig kunnen zijn. We deden dingen zoals onze afwas en kamers schoonmaken, die misschien sommige kinderen thuis zelf niet doen. Deze dingen zorgen dat de kinderen meer zelfstandig worden.

Tijd met elkaar

Als laatste vind ik dat het kamp belangrijk is voor de schakelklassen om beter elkaar te leren kennen. Op kamp besteden ze meer tijd met elkaar dus ze kunnen elkaar helpen en ook beter samenwerken. Dit zorgt voor de opbouw van teamwork. Op kamp werden we verdeeld in groepen. In deze groepen deden we dingen samen en we moesten elkaar respecteren en zorgen dat iedereen zich goed voelde. Van deze dingen leren de kinderen sociale vaardigheden die ze in de toekomst nodig zullen hebben als ze gaan werken of gewoon in hun leven. We moesten ook dingen voor een publiek doen en dat was heel leuk met mijn groepje.

Wat voor mij het belangrijkste was op kamp waren de herinneringen die ik met mijn klas creëerde. Ik denk dat andere kinderen ook het leven op kamp moeten ervaren en zulke herinneringen ook moeten maken.

email

Comments are closed.

Media

Over ons

In 2006 komt Randolph Sandkuyl, toen 21 jaar, door een ongelukkige val op Sri Lanka om het leven. Ter nagedachtenis van hun zoon hebben de ouders van Randolph, Randolph Fellowship opgericht. Na een project in Sri Lanka richten we ons sinds het najaar van 2012 op het realiseren van vakantiekampen in Nederland. De kampen zijn bedoeld voor jongeren uit een sociaal en/of economische achtergestelde situatie en worden georganiseerd door studenten. Tijdens het kamp is alles gericht op het hebben van plezier en het opbouwen van vertrouwen. In de dagen voorafgaande het kamp en na het kamp zullen student en jongeren zich samen richten op ontwikkeling. Dit kan op verschillende manier plaatsvinden waarbij de behoeftes van de jongeren centraal staan.

Randolph Fellowship is een stichting van jongeren voor jongeren.