Doel


Stichting Randolph Fellowship is een organisatie van jongeren voor jongeren. De Fellowship heeft ten doel de herinnering van Randolph Sandkuyl levend te houden door vanuit zijn naam bedeelde en minder bedeelde jongeren aan elkaar te verbinden met als doel elkaar te versterken, door wederzijds begrip en coaching.

Achtergrond

Home » Over ons » Achtergrond

Op 21 januari 2006 komt Randolph Sandkuyl door een ongelukkige val op Sri Lanka om het leven. Randolph, toen bijna 21 jaar, was een student aan de Universiteit van Utrecht. Randolph besloot met zijn voeten in het zand te willen staan en kitesurflessen te willen geven. Hij werd manager en kitesurfinstructeur in een paradijselijk resortje in Hikkaduwa, een strandplaatsje ten zuiden van Colombo. Een val van zijn balkon door een losgeschoten trapeze om mee te oefenen (slechts een meter boven de grond) werd hem fataal.

Door veelvuldig en langdurig verblijf daar hebben de ouders van Randolph het idee opgevat om ter nagedachtenis van hun zoon een bijdrage te leveren aan het oplossen van de sociale nood aldaar. Vanuit dit idee is de Randolph Fellowship opgericht, een stichting voor en door jongeren.

Sinds eind 2012 hebben we de activiteiten in Sri Lanka beëindigd en richten we ons op de situatie in Nederland. Ook dicht bij huis zijn er genoeg jongeren in een kansarme positie die gebaat zijn bij een steuntje in de rug. Daarnaast hebben wij in Nederland toegang tot een breed netwerk van studenten die zich vaak in een kansrijkere positie bevinden. Wij willen ons graag inzetten om een verbinding tussen beiden te leggen en hiermee de samenleving te versterken.

Naam: Randolph Allard Han Sandkuyl
Geboortedatum: 11 maart 1985, Jakarta, Indonesië
Overleden: 21 janurari 2006, Colombo, Sri Lanka
1985-1986: Jakarta, Indonesië
1986-1990: Singapore
1991-1992: Toronto, Canada
1992-2006: Breda, Nederland

 

email

Media

Over ons

In 2006 komt Randolph Sandkuyl, toen 21 jaar, door een ongelukkige val op Sri Lanka om het leven. Ter nagedachtenis van hun zoon hebben de ouders van Randolph, Randolph Fellowship opgericht. Na een project in Sri Lanka richten we ons sinds het najaar van 2012 op het realiseren van vakantiekampen in Nederland. De kampen zijn bedoeld voor jongeren uit een sociaal en/of economische achtergestelde situatie en worden georganiseerd door studenten. Tijdens het kamp is alles gericht op het hebben van plezier en het opbouwen van vertrouwen. In de dagen voorafgaande het kamp en na het kamp zullen student en jongeren zich samen richten op ontwikkeling. Dit kan op verschillende manier plaatsvinden waarbij de behoeftes van de jongeren centraal staan.

Randolph Fellowship is een stichting van jongeren voor jongeren.